Landgoed Grubbestein

Grubbestein is een fraai landgoed, gelegen in het Maasduinengebied in de kop van Noord-Limburg. Het landschap bestaat voor een groot deel uit een bebost duinlandschap en een kleine 2 hectare akkerland waarvan een deel is ontwikkeld tot een boeiende tuin.

Grubbestein is een decor voor leven in eenvoud, dicht bij de natuur.
Tot rust komen met je handen in de aarde in de tuin, tijdens verspenen van plantjes of met het oogsten van gewassen.
Fysiek bezig zijn met onderhoudsbeheer in het bos of met het herstellen van de reeds aanwezige droogliggende poel en zo een positieve bijdrage te leveren aan de reeds hier aanwezige biodiversiteit.
Verwerken van hout uit het bos en bouwen met hout en mooie, nuttige materialen die in de maatschappij beschouwd worden als afval.
Verder ontwikkelen van en experimenteren met duurzame en ecologische technieken.
Het verwerken van groente, fruit en kruiden uit de tuin en van het landschap, op ambachtelijke wijze, tot producten waar we in de wintermaanden van kunnen genieten.
Samen kennis en kunde delen zoals bijvoorbeeld yoga, massage of meditatieve vormen voor het behoud van een vitaal lichaam en geest.
Of samen met anderen deel nemen aan een van de activiteiten die hier plaats vinden.

Er gaat geen dag voorbij dat ik hier al doende rond loop en me realiseer wat een mooie plek Grubbestein is. Ik ervaar Grubbestein als een speeltuin waar ik deel van ben. Samen met alle mensen die hier graag komen zijn we in staat van deze oase een nog fijnere omgeving te maken.

Daarom stellen we je in de gelegenheid te participeren en zo een bijdrage te leveren in de voortgang en verdere ontwikkeling van Grubbestein.

About the author: Jeroen

Leave a Reply

Your email address will not be published.