plantjes

In de tabel hieronder beschrijven we per plantengroep wat er door de seizoenen heen beschikbaar is, met een beknopte omschrijving.

Plantjes voor het bos en de bostuin zijn zoals je zult begrijpen bijna altijd meerjarige bomen & planten. Denk aan walnoot-, perzik- of kastanje zaailingen maar ook bijvoorbeeld stekjes van bessen struiken, druiven, en ander kleinfruit.

Plantjes voor de kruiden- en moestuin zijn meestal een- of twee- en soms meerjarigen. Denk hierbij aan pompoenachtigen, zoete aardappel-slips & kruidenplanten. Veel groenten kweken we voor in trays ‘multi sow’ zoals dat heet. Dat betekent dat er per potje meerdere bieten, radijsjes, erwten, bonen, spinazie, etc in gezaaid zijn.

Er zijn altijd wel mooie plantjes voor jouw tuin, vraag er gerust om!

ferments, jam, kruidenthee mengsels, etc.

Vooral aan het einde van de zomer en in de herfst is het enorm veel oogsten. Een deel van die oogst verwerken we tot heerlijke gezonde houdbare producten in een potje of zakje.

pallet meubeltjes

Deelnemers aan de Praktijkschool zelfredzamer leven, hebben bijvoorbeeld die fijne bankjes die her en der op het terrein staan gemaakt. Deze zijn als bouwpakket beschikbaar voor jouw tuin of al cadeau. We hebben ze compact verpakt met een duidelijke bouwbeschrijving.

Deze vitale, mooie of voedzame producten zijn tegen een schappelijke vergoeding te verkrijgen.

Heel erg geschikt voor mensen die liever geen tijd & energie steken in de opkweek van planten maar thuis toch een tuin hebben waar deze planten kunnen groeien.

Hieronder proberen we te melden wat er steeds beschikbaar is.