omschrijving

Altijd al eens willen ervaren hoe het is om in een Tiny House te vertoeven?

Lekker knus in het groen. Ga ’s ochtend met je kopje koffie op de pallet-vlonder zitten en geniet van het uitzicht op de bosrand en hoor de fluitende vogeltjes. Loop een rondje over het land en ontdek tal van eetbare planten in het bos, de velden en de moestuin. Of trek je binnen terug om een boekje te lezen of te mijmeren terwijl je uit het grote raam naar buiten kijkt. Je leeft hier zowel binnen als buiten. Je hoort de regen op het dak en maakt zelf je huisje warm met de houtkachel. Dit huisje is dé ideale plek om te onthaasten.

Dit tiny house, met liefde én kunde zelf gebouwd door vrienden, staat op ons prachtige landgoed. Het land leeft! Je vind hier soms vrijwilligers, spelende kinderen, andere accommodaties, de Yurt, het Boshuisje, en een boel dieren: schaapjes, kipjes, een schattig hondje en flinke poes.

Zoals de naam al doet vermoeden is het huisje tiny (zo’n 15m2), en over elke cm is nagedacht. Dit sfeervolle huisje is van alle gemakken voorzien: een comfortabel en twee persoons bed (160cm breed), een keuken met vier gaspitten, koelkast en een houtkacheltje waarmee je het gegarandeerd warm én nog knusser kunt maken. Sanitair (douche en composttoiletten) en een grote algemene ruimte met woonkamer en grote keuken (met oven) vind je elders op het terrein en deel je met eventuele anderen.

Het verschil tussen deze accommodatie en de Yurt & het Boshuisje is vooral dat hierin een volledig ingerichte keuken aanwezig is (behalve een oven), om je maaltijden te bereiden.

biologisch afbreekbare zeep

Het is belangrijk om voor het douchen een biologisch afbreekbare zeep mee te nemen. Mocht je die echt niet kunnen vinden, dan hebben wij die voor je beschikbaar.

omgeving

Ons terrein ligt midden in de natuur. We zitten vlakbij de rivier de Niers en uiteraard de Maas. Nationaal Park de Maasduinen is 6 kilometer naar het zuiden, maar eigenlijk zijn het bij ons ook al Maasduinen. Het Pieterpad loopt een paar honderd meter verderop en dit is dus een ideale plek als je die aan het bewandelen bent. Gennep is een schattig stadje met de wereldberoemde ooievaars van Beleef de Lente op het stadhuis. Het is 3 kilometer, je kan een fiets (of tandem) lenen. Verder ben je binnen een uur fiets of half uurtje met de auto in het gezellige Nijmegen.

Maar je kunt ook op avontuur hier in de buurt; het ligt aan het Heijense bos en de Looierheide, waar je fijn kunt wandelen/hardlopen/fietsen/mountainbiken.

vervoer

Er gaat een bus naar Gennep (lijn 83, vanaf Nijmegen of Venlo) en vanaf busstation Gennep is het nog 3 kilometer lopen. De auto kan je op het terrein parkeren.