Bouw Laboratorium

We zijn begonnen met de bouw van het “Lab”. Het gebouw wordt gebouwd met een zelfdragende dakconstructie, hout van het land, dubbel glas uit de container en muren van stro, afgesmeerd met leem.

Mensen die graag komen helpen en ervaring willen opdoen met het bouwen van een organisch bouwsel dat op gaat in z’n omgeving, gebouwd met bovengenoemde natuurlijke materialen, zijn van harte welkom ons te helpen.

Het gebouw krijgt zijn eigen unieke uitstraling, maar het gaat natuurlijk goed passen bij de bestaande bouwsels. De basis voor het “Lab” is de ervaring die we daarmee hebben opgedaan + jouw eventueel meegebrachte ervaring op één of ander gebied 🙂

Het “Lab” gaan we bouwen aan de rand van de tuin met veel glas aan de zuidzijde en veel stro aan de noordzijde, met 12 m2 vloeroppervlak. Het bouwsel wordt een kruising tussen een kas, een laboratorium voor kinderen en een trekkershut. Als de kinderen weer naar huis zijn, maken de binoculairs en erlenmeyers plaats voor een bed en een comfortabele stoel voor iemand die bijvoorbeeld toevallig voorbij kwam fietsen. Veel licht en groen dus, maar ook de geborgenheid die een massieve met leem besmeerde muur van stro biedt in combinatie met de warmte die van de rocket-mass-heater afkomt.

We werken volgens de WWOOF wijze; wij zorgen voor eten, douche en een slaapplek en jij helpt mee bouwen.

De werkzaamheden kunnen zijn;

  • hout oogsten uit het bos
  • hout schillen met een haalmes en gereed maken voor de constructie
  • helpen aan de houtconstructie: zelfdragende dakspanten met pen-gat- verbindingen
  • timmerwerk, graafwerk
  • strobouw & leemstuc
  • bouw van een rocket-mass-heater
  • etc.

Check hier en hier voor een indruk!

Wil je graag  een dag of voor een langere tijd komen helpen, of wil je meer weten, mail of bel me!

About the author: Jeroen

Leave a Reply

Your email address will not be published.